За данъчната проверка на Цветан Цветанов – разговор с шефа на НАП Красимир Стефанов в "Директно Карбовски"

"Чист е той чист е, но за тъста и тъщата имаме разминаване и се преминава към ревизия”" така коментира шефът на НАП Красимир Стефанов данъчната проверка на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Красимир Стефанов се съгласи на предложението на водещия Мартин Карбовски да се подложи на детектор на лъжата веднага след края на предаването "Директно Карбовски".

Единственото условие на шефа на НАП е Румен Петков да се подложи също на детектор на лъжата заедно с него и да бъде попитан дали той самият, когато е бил вътрешен министър, е комуникирал определени производства с бившия изпълнителен директор на НАП  – Мария Мургина.

Красимир Стефанов не скри, че с Цветанов контактуват ежедневно основно по повод
съвместните акции по отношение ДДС измамите.

"Аз не виждам нищо лошо в това да си комуникираме с вътрешния министър по отношение на неговата проверка. Тук по-важният въпрос е дали проверката е извършена обективно и дали г-н Красимир Стефанов е оказал натиск върху ревизиращия екип, както се твърди в обществото."
 
Стефанов повтори в студиото на "Директно Карбовски", че не е оказал влияние върху обективността на проверката на Цветанов.

Цветанов като първият гражданин, който е дал съгласие за оповестяване на данъчно осигурителна тайна, контрира - ако проверяват неговата тъща, то да проверят и други тъщи.

Имало е сигнали и преди за действащи управляващи, но на въпроса защо те не са били проверявани, Стефанов не отговори.

Красимир Стефанов коментира НАП да не се използва като инструмент за разчистване на политически сметки.

Следващата седмица ще бъде възложена ревизия на тъста и тъщата на Цветан Цветанов. Ако те дадат съгласие за разкриване на данъчно осигурителна тайна, шефът на НАП обеща да даде резултатите, за да не остане усещането в обществото, че нещо се прикрива.