Провокативният политически анализатор Стефан Гамизов гостува на Люба Кулезич.

Политическият анализатор Стефан Гамизов коментира дали върху правителството на Бойко Борисов се казва натиск и на какво се дължи той.

Стефан Гамизов твърди, че върху правителството на Бойко Борисов се оказва натиск, дължащ се на кошмара на корупцията  в българската енергетика.

Според него той се дължи на участието на трима политици в този сектор и описа ситуацията така:

"Георги Първанов  представлява руските интереси в енергийния сектор, Иван Костов, представлява всичко лошо от западния корпоративен свят в енергетиката и Ахмед Доган, който подскача между тези двамата, като се опитва да отмъкне, каквото може."

Ако тези интереси бъдат остойностени, те ще възлезнат на около 3 милиарда евро, които ние всички ще плащаме или вече ги плащаме със сметките си за ток, продължи Гамизов.

Той предвижда, че ако се продължи в същата посока. проектът „Белене” или няма да се случи или от него ще бъдат отрязани 2 млрд. евро.

От друга страна, двата проекта, създадени от правителството на Иван Костов – "Марица-изток 1" и "Марица-изток 3", ни "смазват" от гледна точка на Европейското законодателство.

Изисква се да няма дългосрочни договори за изкупуване на енергия, които са извън пазара и при положение, че тези договори останат, цената на електричеството ще продължи да расте, продължи още Гамизов.

Политическият анализатор твърди, че ако нещата продължават по този начин, ще се стигне до пречупване на енергийния пазар, в резултат, на което енергетиката ще фалира.