"Липсва им житейски опит".

Проблемът на Цветанов е, че "той слуша депутати от неговата парламентарна група, които са свързани с лобистки интереси, които не са добри", така Стефан Гамизов коментира в "Станция Нова" случващото се около Цветан Цветанов.

Политическият анализатор допълни, че на министъра на вътрешните работи му липсва житейски опит и че всъщност той  "не е лош човек", но хората, които го атакуват, са "истински социопати, които не признават правото на хората да имат собствен избор."

Стефан Гамизов продължи, че "в ГЕРБ са деца, които не знаят какви изроди имат срещу себе си и не знаят как да се оправят с тях."

Според политическия анализатор фаталната грешка на Бойко Борисов е, че говори много, а действа малко.
Стефан Гамизов заяви, че Държавна сигурност не съществува, но културата на ДС за това как да изглежда обществото е напълно релевантна към днешно време.

За последните 13 години ДАНС са натрупали незаконно съвременни досиета за личния и професионалния живот на много хора в България, които могат да заемат или заемат обществен или икономически пост в частния или обществения бизнес.

Именно това стои под повърхността на скандала със СРС-та според него. Той призова правителството на Бойко Борисов да унищожи тези досиета,  тъй като това е нещо незаконно.

"Хората, които са ги създали, трябва да застанат пред правосъдието, защото никой няма право да изнудва когото и да било в тази държава с обикновените неща в живота или му вменява някакво несъществуващо престъпление", коментира още Гамизов.

Друга важна цел на правителството трябва да бъде установяването дали са изнесени извън службите тези досиета, защото така всяко обществено лице в България може да бъде изнудвано с нещо, на мнение е той.