Линейката не успяла да стигне навреме до къщата на 18-годишна родилка...

Лош път стана причина две деца да се родят не в болницата, а в лекарски кабинет и в домашни условия. Примерът е от шуменското село Друмево. 18-годишно момиче роди първото си дете, докато искала направление за раждане от доктора в селото, а ден по- късно второ бебе проплака у дома, тъй като линейката не стигнала навреме до къщата на родилката.

Личен лекар и медицинската му сестра в Друмево екстремно поеха функциите на гинеколог и акушерка заради 18-годишната родилка. Тя отишла до здравната служба в селото, за да поиска направление за раждане.

Бебето обаче се родило за около 45 минути. В това време дошла линейката, за да откара родилката и новороденото в шуменската болница.

Вече седем години пет свлачища застрашават да откъснат от света жителите на Друмево.

В селото се молят да не им се налага да викат екипи на Спешна помощ. Случвало се е линейка да не може да се качи по стръмните улици и хората се принуждавали да свалят болни хора до центъра.

Два пъти дневно по кошмарния път преминава и училищен автобус, който извозва децата от съседните села до средищното училище в Друмево.

Сминка: БГНЕС