Нов скандал се разрази около ректора на Стопанската академия в Свищов...

Нов скандал се разрази около ректора на Стопанската академия в Свищов.

Двама, наскоро уволнени, преподаватели сигнализираха, че Величко Адамов организира студентски купони, в които участва заедно с членове на общинския съвет и местни бизнесмени.

На тези купони  те организират различни състезателни игри, в които участват предимно първокурснички.

Бисер Кръстев и Георги Георгиев са бивши преподаватели в Стопанската академия. Преди месец обаче те са уволнени, с аргумента че не посещавали редовно лекциите си. Възмутени от действията на ректора, те решават да разпространят в интернет скандални видеоклипове от купоните, на които Величко Адамов  присъства.

В студентския стол, който сега е заключен, до преди 3-4 дни са организирани щурите студентски купони, на които почетни членове са ректорът на академията, както и общински съветници.

В импровизирани игри Величко Адамов избирал най-добрата танцьорка, която според очевидци, след това ставала и асистентка в Академията.

Екипът ни потърси за обяснение ректора, но той категорично отказа коментар. Неговият заместник пък  сподели, че тези купони се организират няколко пъти в годината от студентски съвет и са превърнати в традиция.

От студентски съвет са категорични, че Величко Адамов е замесен в тези скандали заради предстоящите избори за ректор.