46 български града ще се включат в инициативата.

Рекорден брой от 134 държави и територии се включва официално в "Часът на Земята" на международната природозащитна организация WWF и ще изключат осветлението си за един час от 20.30 до 21.30 ч.

В инициативата ще участват хиляди места на всички континенти. Ще притъмнеят 25 от най-големите градове в света и 79 столици. В България официално ще се присъединят 47 града, с три повече от миналата година.

По време на "Часът на Земята 2011" ще угасне осветлението на някои от най-познатите места на планетата - Айфеловата кула в Париж, Бранденбургската врата в Берлин, виенското колело "Ландън Ай" в Лондон, Ла Саграда Фамилия в Барселона, мостовете на Дунав в Будапеща, моста през Босфора в Истанбул, Ниагарския водопад, операта в Сидни, станцията "Дейвис" в Антарктида, Таймс Скуеър и Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк, най-високата сграда в света "Бурж Халифа" в Дубай и други.


"Часът на Земята" в България се провежда под патронажа на Кристалина Георгиева, член на Европейската комисия. Тенисистите Цветана Пиронкова и Григор Димитров, както и актьорът Юлиан Вергов, са сред официалните "посланици" на "Часът на Земята".

46 български града ще се включат в инициативата. 

Националното сдружение на общините в Република България официално подкрепя "Часът на Земята" и призова членовете си да се включат.


В София ще притъмнеят ще бъде угасено фасадното осветление на двете сгради на Народно събрание, Министерски съвет, сградата на администрацията на Президента, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Национална галерия за чуждестранно изкуство, Народен театър "Иван Вазов", Българска народна банка, Катедрален храм-паметник "Александър Невски", Катедрален храм "Света Неделя", Храм "Света София", Руска църква "Св. Николай", Народна библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" и други.