Според бившия енергиен министър идеята е наследникът му да си подаде оставката. Симеон Дянков лично е водил преговорите, допълни Димитров в \"Здравей, България\"...

На енергийния министър Трайчо Трайков са му направили един капан, за да го изхвърълят от управлението и да го направят смешен. Това каза в \"Здравей, България\" бившият енергиен министър Петър Димитров.
Според него случаят с АЕЦ \"Белене\" е най-крупният и най-скъпият скандал, който се е разигравал в България и поставя на карта енергийното бъдеще на страната ни.


Това взе да ми прилича на театър с лош вкус. Странното е, че министър Дянков в събота и неделя за 24 часа се прибра в САЩ. Той е водил лично преговори, но Трайков не е разбрал за това. Премиерът е казал, че лично Дянков е водил преговорите – това се вижда от стенограмата на МС, коментира Димитров.


Той призна, че също не е виждал въпросното скандално споразумение, но знае какво пише – след два месеца да има окончателен договор.


След като две години ги будалкаме, трябва да се намери някакво решение – така Димитров отговори на въпрос дали той лично би подписал подобно споразумение.


Ако си сложил някого, на който нямаш доверие, възниква въпросът кой ти е казал да го сложиш на такава позиция. Тези, които зависят от НЕК, станаха шефове на енергетиката в България, обобщи бившият енергиен министър.