Прокуратурата работи по случая и по първоначални данни злоупотребата е за около половин милион лева. Докато тече разследването, чиновничката е напуснала работа, а общината агресивно търси парите си от „ужилените“ данъкоплатци...

400 души от Варна са принудени да платят местните си данъци втори път, защото общинска чиновничка е присвоявала парите им. Прокуратурата работи по случая и по първоначални данни злоупотребата е за около половин милион лева. Докато тече разследването, чиновничката е напуснала работа, а общината агресивно търси парите си от \"ужилените\" данъкоплатци.


Парите на данъкоплатците са потънали някъде с помощта на Корнелия Петкова – бивш главен инспектор в отдел \"Ревизии, проверки и контрол\" във варненското кметство „Приморски". Стравулка Трифонова й дала 260 лева за данъци. Получила обратна квитанция, а по-късно и акт занеплатени данъци.


Общината е категорична – квитанциите, с които разполагат хората са невалидни, защото липсва заглавието на документа, липсват номера на тези т.нар. квитанции.


От окръжната прокуратура съобщават, че по случая \"Корнелия Петкова\" до този момент са разпитани повече от половината от пострадалите. Никой не се наема да прогнозира кога ще приключи разследването.


В същото време от общината притискат ужилените, въпреки че в тяхна полза има и становище на обществен защитник номер 1 – Константин Пенчев.


Но дори съдът да накаже чиновничката, данъците пак ще се търсят от хората,  категорични са от общината.