Единствено Волен Сидеров играе по правилата. Доживяхме само \"Атака\" да го прави, заявиха Буруджиева и Дайнов по повод това, че само няколко месеца преди изборите кандидатът за президент е само един и това е Волен Сидеров...

\"Колкото по-рано започне дебата по кандидатурите за президент, по учебник правиш кампания \"за\". Колкото по-късно се номинира, толкова повече вота не е \"за\", защото в рамките на една гореща кампания през последните два месеца се изострят емоциите и мотивацията за гласуване е по-скоро емоционална, отколкото рационална\".

 

Това обясни в \"Здравей, България\" политологът Татяна Буруджиева по повод това, че само няколко месеца преди изборите кандидатът за президент е само един и това е Волен Сидеров.

 

\"Би трябвало да има достатъчно време обществото да вземе информирано решение – да са видели кандидата, да са го чули и да обсъдили програмата му. Това, което правят нашите политици е да се надлъгват. Единствено Волен Сидеров играе по правилата, колкото и да е странно. Доживяхме само \"Атака\" да го прави\", заяви от своя страна политологът Евгений Дайнов.

 

И двамата политолози са на мнение, че партиите са в криза и в тях няма убедителни кандидатури. Те не могат първо да обединят собствените си избиратели вътре в партията.

 

\"Целта на Волен Сидеров и \"Атака\" е не да влизат във властта, а да си подготвят участието на следващите парламентарни избори и партията да дръпне напред\", на мнение е Буруджиева.

 

На въпрос дали смятат, че Бойко Борисов ще се кандидатира за президент, Евгений Дайнов заяви, че той в качеството си на министър-председател се е набутал в такова тресавище, от което не вижда как може да излезе в това си качество.

 

\"Може да излезе в качеството си на президент и да остави кашата, която е надробил, друг да я сърба. Освен ако не намери ход да направи нещо изненадващо, за да излезе от тресавището\", допълни Дайнов.

 

\"В една кампания най-важна е максималната сигурност, а Бойко Борисов няма никаква сигурност, че хората няма да решат точно него да накажат за всичко онова, което му се случва\", коментира от своя страна Татяна Буруджиева.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си