Единствено Волен Сидеров играе по правилата. Доживяхме само \"Атака\" да го прави, заявиха Буруджиева и Дайнов по повод това, че само няколко месеца преди изборите кандидатът за президент е само един и това е Волен Сидеров...

\"Колкото по-рано започне дебата по кандидатурите за президент, по учебник правиш кампания \"за\". Колкото по-късно се номинира, толкова повече вота не е \"за\", защото в рамките на една гореща кампания през последните два месеца се изострят емоциите и мотивацията за гласуване е по-скоро емоционална, отколкото рационална\".

 

Това обясни в \"Здравей, България\" политологът Татяна Буруджиева по повод това, че само няколко месеца преди изборите кандидатът за президент е само един и това е Волен Сидеров.

 

\"Би трябвало да има достатъчно време обществото да вземе информирано решение – да са видели кандидата, да са го чули и да обсъдили програмата му. Това, което правят нашите политици е да се надлъгват. Единствено Волен Сидеров играе по правилата, колкото и да е странно. Доживяхме само \"Атака\" да го прави\", заяви от своя страна политологът Евгений Дайнов.

 

И двамата политолози са на мнение, че партиите са в криза и в тях няма убедителни кандидатури. Те не могат първо да обединят собствените си избиратели вътре в партията.

 

\"Целта на Волен Сидеров и \"Атака\" е не да влизат във властта, а да си подготвят участието на следващите парламентарни избори и партията да дръпне напред\", на мнение е Буруджиева.

 

На въпрос дали смятат, че Бойко Борисов ще се кандидатира за президент, Евгений Дайнов заяви, че той в качеството си на министър-председател се е набутал в такова тресавище, от което не вижда как може да излезе в това си качество.

 

\"Може да излезе в качеството си на президент и да остави кашата, която е надробил, друг да я сърба. Освен ако не намери ход да направи нещо изненадващо, за да излезе от тресавището\", допълни Дайнов.

 

\"В една кампания най-важна е максималната сигурност, а Бойко Борисов няма никаква сигурност, че хората няма да решат точно него да накажат за всичко онова, което му се случва\", коментира от своя страна Татяна Буруджиева.