Това прогнозира в \"Здравей, България\" Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка. По думите му българинът не знае да кара на такъв път...

В първите шест месеца, когато магистралите бъдат построени в България, ще имаме бум на пътнотранспортни произшествия. Българинът не може да кара по автомагистрала. По-голяма част от хората, които се обучават, не знае какво е да шофираш на такъв път. Това каза в \"Здравей, България\" Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.


Заедно с Доброслав Иванов, член на националното ръководство на ВМРО-НИЕ, той коментира идеята да се взема книжка на 21 години. Навсякъде в Европа тази възрастова граница се намалява, така че не е логично у нас да се увеличава, подчерта Йонко Иванов. 


Предложението идва от ямболската организация на ВМРО-НИЕ. Онези, на които се купуват скъпи коли и имат финансови възможности, за тях пътят става космос, особено ако употребят алкохол. По отношение на наркотиците дори няма контрол. Човек, за да излезе сигурен на пътя, трябва да има поне две години стаж, каза Доброслав Иванов.


Според Йонко Иванов всяка идея, която е с оглед намаляване жертвите на пътя, е положителна, но по думите му, за да бъдат намалени трагичните случаи, трябва в новите изборни моменти да залегне изискване, според което, както образованието е приоритет, така да е и с безопасността на пътя.