Според експерта от КТ \"Подкрепа\" българинът се труди средно с 2-3 часа повече и това важи особено за жените, които продължават с работата и в дома си...

Според проучване на НСИ българинът работи точно 7 часа и 19 минути на ден, а спи малко над девет часа. Мика Зайкова, икономически експерт от КТ \"Подкрепа\" заяви в \"Здравей, България\", че категорично не е съгласна с това изследване.


Българинът работи средно с поне 2-3 часа повече. Кризата редуцира персонала. Работодателите намалиха служителите заради кризата и сега товарят тези, които са останали, подчерта тя.


Зайкова даде пример със служители от предприятие, чиято бройка е запазена, но за да наваксат загуби, се налага сега да работят извънредно през съботите.


Петър Андонов, програмен директор на КРИБ каза, че не приема толкова драматично резултатите. Трудно ми е да повярвам, че хората работят плътно 7 часа и 19 минути. Не трябва и физическото присъствие да го тълкуваме като непрекъсната работа, коментира той.


Нямам случай, в който да съм си легнала преди полунощ и да съм станала след 5 часа сутринта, обясни Мика Зайкова. Абсурно е да се твърди, че една жена спи по девет часа. Тя, като се прибере от работа, продължава да работи, за да се справи със семейството, обобщи експертът.