Докторите са изпаднали в абсурдна ситуация, тъй като пациентът не може да остане повече в отделението, а и нямат право да го изхвърлят на улицата...

75-годишен пенсионер живее изоставен в пловдивска болница вече 40 дни след изписването му. Близките отказват да го приберат вкъщи. Докторите са изпаднали в абсурдна ситуация, тъй като пациентът не може да остане повече в отделението, а и нямат право да го изхвърлят на улицата.


Ангел Янков е докаран на 14 март в Окръжна болница с линейка на Спешна помощ. Настанен е в Кардиологичното отделение с остър инфаркт. След две седмици е излекуван и изписан, но никой не идва да го вземе.


Докторите  потърсили полицията и социалните служби, но те се оказали безсилни да помогнат, тъй като възрастният мъж има син, дъщеря и внук, както и  двуетажна къща в пловдивското село Катуница, в която може да живее. 


Мъжът твърди, че няма конфликт с близките си. Потърсихме ги. Те упорито отказват да го приберат, защото не им давал пари от пенсията си.


Болницата продължава да отглежда възрастния мъж за своя сметка, но ще бъде принудена да сезира прокуратурата, която да подведе под съдебна отговорност близките му, които отказват да се грижат за него.