Много хора избраха да прекарат четирите празнични дни на морския бряг. Това обаче крие рискове. Плажовете на територията на Бургас са опасни, защото нито една от 11-те ивици няма стопанин. Няма спасители и никой не чисти...

Много хора избраха да прекарат четирите празнични дни на морския бряг. Това обаче крие рискове. Плажовете на територията на Бургас са опасни, защото нито една от 11-те ивици няма стопанин. Няма спасители и никой не чисти.


В същото време, в топлите майски дни най-активни във водата са децата, които в повечето случаи са сами, без родителски надзор. От водноспасителната служба в черноморския град предупреждават, че плажовете могат да останат без спасители през целия сезон.


Температурата на въздуха вече надхвърля 25 градуса, а за бургазлии и 22 градуса са достатъчни, за да отидат на плажа. Тук обаче освен мръсотията и опасността от зарази ни дебне и друг риск. Студената морска вода е предпоставка за инциденти с фатален край, защото няма кой да ни помогне. Спасители все още няма, тъй като нито един плаж няма стопанин.


Заради липсата на интерес към стопанисване на ивиците има вероятност това лято да ни посрещат табели \"неохраняем плаж\".


Специалистите съветват родителите да не оставят децата си без надзор по време на ваканцията, а за пълнолетните - да не влизат във водата веднага след хранене и след употреба на алкохол.