Христов обаче не смята да се примирява с второто място, ако загуби предстоящия вътрешен вот в \"Синята коалиция\", и заяви, че няма да се съгласи да стане вице на Малинов...

Номинираният за президент от СДС Румен Христов смята, че кандидатът на ДСБ Светослав Малинов е подходящ за негов вицепрезидент.

От друга страна Христов обаче не смята да се примирява с второто място, ако загуби предстоящия вътрешен вот в \"Синята коалиция\", и заяви, че няма да се съгласи да стане вице на Малинов.


\"Господин Малинов е един достоен млад човек, с добро образование, и би бил добър вицепрезидент. Добре е този втори човек да допринася като профил, като възможност за привличане на допълнителни гласове\", каза Христов и призна, че преговорите с ДСБ не вървят лесно, но изрази увереност, че все пак ще успеят да се договорят за вътрешен вот за общ кандидат.

\"Една от причините десният избирател да не гласува за нас, е, че не му харесва да ни гледа разделени и аз се надявам, че ще успеем да постигнем това обединение. Десните избиратели, не по моя преценка, а по мнение на социолози, са около 1 милион и от тях ние активираме само около 300 хиляди. Останалите не гласуваха през годините за никого, те си стоят. И ако ние можем да активизираме от тях поне 500 хиляди гласа, показвайки им, че най-после поставяме на преден план каузите им и очакванията им, а не нашите лични интереси, ние със сигурност ще имаме кандидат, който ще се класира на балотаж. Защото 800 хиляди гласа са достатъчни за това\", заяви Румен Христов. /БГНЕС