И докато за повечето от нас седмица ваканция в Плама де Майорка или пък Канарските острови е доста скъпо удоволствие, за българския пенсионер излиза не повече от 700 лева, като цената включва пълен пансион с богато меню, самолетен билет и здравни застраховки. Това са така наречените златни оферти \"55 плюс\"...

Пенсионери от Югозападна България ще почиват това лято в Палма де Майорка и Канарските острови. Напук на ниските пенсии и безпаричието екзотичните дестинации са хитът на сезона сред хората от златната възраст.

Виолета Груева е на 67 години. Живее в Благоевград и самата тя се определя като \"щастлив пенсионер\".

Въпреки че след повече от 40 години трудов стаж й се полага заслужена почивка, баба Вили, както всички я наричат, продължава да работи. Дъщеря й има малко магазинче и всеки ден помага в него. Нейна страст обаче са пътуванията.

Напук на ниските пенсии и икономическото състояние на страната ни баба Вили ходи на екскурзии поне два пъти в годината. Направила си е специален фонд и от всяка пенсия заделя средства, за да отиде на почивка.  

Синът на баба Вили е наследил нейната страст. Работи на кораб като музикант и от 25 години постоянно пътува. Преди известно време й подарява и 10- дневна почивка с круиз.

Най-голямо впечатление на баба Вили й правят многото възрастни хора, които постоянно пътуват. Веднага тя прави съпоставка с България и иска да се скара на всички нейни връстници.

Баба Вили е посетила много страни. Тази година тя си е поставила за цел да хваща тен на Канарските острови. 

И докато за повечето от нас седмица ваканция в Плама де Майорка или пък Канарските острови е доста скъпо удоволствие, за българския пенсионер излиза не повече от 700 лева, като цената включва пълен пансион с богато меню, самолетен билет и здравни застраховки. Това са така наречените златни оферти \"55 плюс\".

В момента вървят записванията за месец септември и местата са почти ограничени.