Застрашени ли сме от стара и некачествена храна в курортите?

Българската агенция по безопасност на храните започна масови проверки по черноморските ни курорти. Един от приоритетите в проверките на инспекторите е качеството на храната, предлагана в пакетите \"ол инклузив\".

 

\"Ще бъдем безкомпромисни по отношение на храната по курортите\", бе категоричен в \"Здравей, България\" изпълнителният директор на агенцията д-р Йордан Войнов.

 

\"Имахме сигнали, че продукти с изтичащ срок на годност се предоставят на хотели, които отиват за използването на \"ол инклузив\". Именно поради тази причина нашата агенция, съвместно с Комисията за защита на потребителите предприехме мерки и извършваме проверки\", поясни Войнов.

 

Той допълни, че ще бъде отворена приемна, където хората ще могат да подават сигнали.

 

\"Много от хотелите увеличават търговската площ за сметка на самите кухни, което е недопустимо и това също ще се гледа\", каза още директорът на агенцията.

 

\"В стремежа си да печелят повече туристи хотелите предлагат доста ниски цени, което не е реално, имайки предвид цената на продуктите и скока на цените им. Има и информация, че пристига алкохол в големи разфасовки и после се разлива в бутилки и се предлага на туристите\", информира още Йордан Войнов.

 

При установяването на обект с нарушения ще следват санкции, храната ще бъде изтеглена и унищожена. При второ нарушение обектът ще бъде затворен.