За първа година в сезона на отпуските Детските градини ще предлагат почасова грижа за децата на сезонни работници по Черноморието и на туристи.

Как да събираме слънчев загар на плажа, без да се тревожим, че малкото ни дете трябва да почива по обед? За улеснението на родители с деца на море са помислили в Бургас. За първа година в сезона на отпуските Детските градини в морския град ще предлагат почасова грижа за децата на сезонни работници по Черноморието и на наши и чужди туристи. За тях вече има подготвен специалист с английски език.

Семейството на Дияна Дякова е пристигнало да работи в Крайморие за сезона. Гошко е на 4 години и за него няма кой да се грижи. Намерили решението в детската градина

Така, че няма нужда младите семейства с малки деца да се лишат от удоволствието -почивка на море. Единственото, което трябва да направите, ако решите да оставите децата си под грижата на специалисти е да подадете документи в Общински детски комплекс. Посочете в кой район желаят детето им да посещава градина

От услугата да използват сборните групи в бургаските детски градини могат да се възползват не само семейства дошли да работят сезонно по Черноморието но и родители които са дошли на почивка.

И още едно улеснение - за първа година родители могат да оставят наследниците си при специалист само за няколко часа.

От общинската администрация за помислили и за децата на чужди граждани. За англоговорящите е осигурен преподавател.

И още един съвет - ако сте решили вече да ползвате услугата предварително направете изследвания на детето си, за да не чакате пред лекарски кабинети вместо да лежите на плажа.

Повече по темата – във видеото.