Бившият зам.-председател на парламента не е притеснен от ревизионния доклад, направен от НАП.

Нов скандал около депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Бившият заместник-председател на парламента не е притеснен от ревизионния доклад, който Националната агенция по приходите му е направила. Според публикация в електронния сайт \"Медиапул\", Иванов е консултирал застрахователна компания и охранителна фирма при известни нарушения на данъчните закони.

Депутатът на ГЕРБ е получил общо 131 хиляди лева от двете фирми като със закъснение се е регистрирал по закона за ДДС и не е издал фактура за получени средства.

Лъчезар Иванов е лекар по професия. Това може да бъде видяно и от официалната информация, която е поместена за него на страницата на парламента. За това е интересно какви консултации е предоставял депутатът от ГЕРБ на застрахователната и охранителната компании срещу сумата от 131 хиляди лева. Преди да реши да говори пред медиите обаче Лъчезар Иванов се усамоти за половин час в тоалетната на парламента.

За \"Календар\" от Националната агенция по приходите не потвърдиха, но и не отрекоха заключенията в ревизионния доклад, публикуван в медиите. В агенцията по приходите вече тече разследване срещу неизвестни служители. Наказанието за това, че са разкрили конфиденциална информация, може да бъде глоба до 20 хил. лв. или дисциплинарно уволнение.

Лъчезар Иванов напусна всички ръководни постове в парламента и комисиите на НС след излъчване на репортаж в \"Темата на Нова\". Депутатът се опита да спре разследване за своя приятел митничар Сергей Бранков.