Близки на убитите и техни адвокати реагираха с шумно неодобрение.

След 9 часа съвещание Софийският градски съд отказа да прочете присъда по делото за двойното убийство пред дискотека \"Соло\", въпреки че за това бяха насрочени дата и час. Председателят на състава, съдия Румяна Ченалова, не успя да стигне до категорично заключение дали подсъдимият Илиян Тодоров е нанесъл смъртоносните удари с нож в гърба на жертвите Кирил Въжаров и Васил Александров.

Близки на убитите и техни адвокати реагираха с шумно неодобрение.

Една от посочените причини за отлагането на присъдата е наскоро приложен пореден диск със запис пред заведението от 18-ти април, 2009-та година. Според съдия Ченалова, от него се вижда, че обстановката на мястото на инцидента съществено се различава от описаното в обвиненията на прокурора. Тя попита защо този диск е приложен от прокуратурата едва преди дни и поиска нови експертизи по делото. След заседанието медиите я съпроводиха до кабинета й с въпроси.

Родителите на убитите момчета са убедени, че извършителят е подсъдимият Тодоров и нямат отговор за неочаквания обрат в съда.

Съдът назначи техническа експертиза на два от трите записа с вещи лица от БАН, които трябва да опишат и проследят действията пред пешеходната пътека в нощта на фаталния инцидент. Назначена бе и съдебномедицинска експертиза от преглед на пострадал младеж в боя -  Кирил Димитров Целта е да се определи дали нараняванията могат да бъдат направени с някой от трите ножа, приложени като веществени доказателства по делото.