Лидия Котева е с осем онкологични операции и води битка с рака...

53-годишна жена от Сандански със 100 процента нарушена двигателна активност е без достъп до жилището си. До къщата на Лидия Котева водят 40 стъпала, които са непосилна преграда за нея. Това я принуждава да живее у своя приятелка.


Лидия Котева е с осем онкологични операции и води битка с рака. От няколко години е принудена да воюва и с бюрокрацията в страната ни.


Гараж, построен преди трийсетина години затваря единствения нормален път до дома й. 78-годишната й майка също е трудно подвижна.


Всеки ден на Лидия и майка й им се налага да изкачват и слизат по тези стълби. Поради невъзможността, на практика двете жени остават затворници в собствения си дом.


Майката на Лидия, баба Зорка, живее сама в къщата. Възрастната жена през сълзи разказа, че едва успява да изкачи стълбите и да се прибере. Още по-трудно е лекарски екип да стигне до дома й.


Гаражът, който затруднява прекия достъп до дома им, е препродаван неколкократно. През 2006-та година е издадено разрешително за реконструкцията му в подземен, което да осигури нормален достъп до къщата на Лидия.


До момента обаче това така и не се е случило. След редицата подадени сигнали в общинската администрация, от РДНСК-Благоевград започват проверка по случая.