Водеща е версията, че Яна е познавала убиеца си. Има вероятност да не е била убита умишлено...

30-годишен е мъжът, задържан за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, съобщи за \"Календар\" главният секретар на МВР Калин Георгиев.


От полицията отказват да съобщят името му, както и дали е познавал жертвата преди смъртта й. Ключовият момент в разследването на случаят Яна обаче е, че полицията е успяла да открие биологични следи от извършителя на местопрестъплението.


Дали иззетият материал съвпада с ДНК профила на арестувания мъж все още не е ясно. 


Мъжът е задържан за 72 часа и в момента полицаите извършват обиск в дома му. Арестуваният вече е разпитван и с детектор на лъжата. Според съдебните медици има данни, че смъртта на младата жена може да е причинена неумишлено. Анализът им сочи, че Яна не е убита чрез стискане на гърлото, а е задушена, вероятно чрез притискане на носа и устата. Именно затова като водеща версия излиза тази, че Яна е познавала убиеца си.


28-годишното момиче беше убито на през нощта на 8 юли. Тялото й беше открито, увито в найлон в Борисовата градина. Преди смъртта си Яна е празнувала с приятели приемането й като студентка в Софийския университет.


Повечето от момичетата и момчета, които са били с нея обаче са си тръгнали по-рано. Никой от тях не си спомни с кого е останала и с кого си е тръгнала Яна във фаталната нощ.