Палето е било най-много на два дена, разказа за Дарик радио д-р Стоян Кънев, ветеринар...

Кученце с отрязани четири крака и опашка е намерено във Варна.

Палето е било най-много на два дена, разказва д-р Стоян Кънев, ветеринарят, който се е опитал да го спаси. На 28 юли варненка, юрист по професия, се натъкнала на зловещата находка до контейнер за боклук на ул. \"Иван Аксаков\". Новороденото е било живо и напъхано в торба.

Опашката и четирите крака на скимтящото от болка животно били отрязани. Жената, която намерила палето, го завела веднага в кабинета на ветеринарните лекари д-р Къневи. Там те направили всичко необходимо, за да го стабилизират, но след два дни кученцето умряло.

Потресени от поредното садистично издевателство над животно, д-р Къневи разказаха, че това е един от най - фрапиращите случаи на жестокост, проявена над живо същество, които са виждали в дългогодишния си опит.

 

Д-р Стоян Кънев е категоричен, че краката са отрязани с нож, тъй като по остатъците от крайниците на животното е имало резки от садистичните упражнения на изверга. Според ветеринарят, породата на кученцето не може да бъде определена на толкова ранна възраст, но е възможно да става въпрос за породисто животно, както и за улично. / Информацията е на Дарик радио.