Какво е да си в сърцето на Лондон, когато навън има размирици - разказ от първо лице, специално за \"Календар\"...

Какво е да си в сърцето на Лондон, когато навън има размирици - разказ от първо лице, специално за \"Календар\", от двама очевидци на събитията край Темза.

 

Любомира е българка, която е студентка в Лондон. Днес е трябвало да отиде на работа, но предпочела да си остане вкъщи. С падането на нощта обаче идва по-страшното.

 

В друга част на града Даниъл – по рождение британец, по призвание журналист на свободна практика, разсъждава над причините за това бунтът да прерасне от кауза след едно убийство, до мощни набези из кротките улици на острова.

 

Той намира истината някъде по средата, защото в последните години Англия се е превърнала в страна на контрастите. Затова и за Даниъл е трудно да състави профил на хората, които вечер изливат недоволството си по британските улици.

 

Британският журналист определя като подходящо решението на премиера Дейвид Камерън да жертва отпуската си заради вълненията в страната.

 

И докато нощта над острова приближава, Даниъл прогнозира, че следващите часове, както и следващите няколко нощи, ще са решаващи за това дали бунтовете ще бъдат прекратени или ще продължат да се разрастват из острова.