\"Календар\" научи, че в момента той е в Англия и утре ще се прибере у нас...

Обявиха и втори мъж за общодържавно издирване заради измамата с евтини екзотични екскурзии до Малдивите и гръцкия остров Корфу. Полицията все още продължава да издирва собственика на туроператорската фирма-фантом.

 

От свои източници \"Календар\" научи, че в момента той е в Англия и утре ще се прибере у нас със самолет, който ще кацне на летището в Бургас. Най- вероятно там веднага ще бъде арестуван.

 

25-годишният Георги Владимиров е вторият, който полицията също в момента издирва. По документи туристическата агенция се води негова собственост. Той е осъждан два пъти за наркотици и веднъж за грабеж.

 

От затвора е излязъл септември 2009 година. Живее с родителите си под наем в апартамент на „Жилфонд\" в ромския квартал \"Столипиново\".

 

Съседите го описаха като бедно момче, работещо за 300 лева и че въпросната фирма е прехвърлена на негово име от друг човек преди три медеца.

 

Единственият арестуван до момента Венелин Качаков, известен като Венко Измамата, се смята, че е мозъкът на схемата. Срещу него вече е повдигнато обвинение за измама в особено големи размери. Оказа се, че той е член на ГЕРБ в Пловдив и неведнъж е спонсорирал различни благотворителни акции на партията.  

Повечето от 226-тте измамени, сред които има депутати и служители на Министерството на вътрешните работи вече са подали жалби в прокуратурата.     

Междувременно се появиха десетки коментари по повод измамата. Затова в анкетата на сайта ви питаме \"Трябва ли да се вярва на сайтовете за колективно пазаруване?\".