Пелов е много опасен и тежко въоръжен, предупреждават от МВР...

Продължава издирването на избягалия затворник Владимир Пелов -  съучастник в обира в Ботевград преди два дни. Пелов е много опасен и тежко въоръжен, предупреждават от МВР. Беглецът и съучастникът му Димитър Иванчев откраднаха 900 грама злато, а след това отвлякоха три коли.

Двамата насочиха оръжие срещу няколко случайни граждани и стреляха по полицаи. Служителите на реда успяха да задържат само Иванчев, който лежи в ареста за 72 часа.  Последно следите на Пелов се губят на три километра от Ботевград в село Врачеш. Там той изостави третата кола, която отвлича заедно с баща и дете в нея. Потърпевшите са невредими.

Издирваният Владимир има тежко криминално минало. На 16 май 1997 година участва в убийството на валутния касиер Ганчо Караиванов. Две години по-късно Пелов е задържан, след като задигнал полицейска кола в Правец. Осъден е на 20 години затвор, а след това е пуснат за добро поведение.

Преди престрелката в събота Стефанов е трябвало да се върне в затвора в \"Кремиковци\". От дирекция \"Изпълнение на наказанията\" увериха, че затворникът се държал добре зад решетките и затова предложили да излезе в отпуск. Прокуратурата е органът, който е одобрил предложението на ръководството на затвора.