Засегнатите свързаха изземването на обектите с предизборни обещания...

Със скандали и намеса на полицията общинската администрация в Пловдив успя да си върне обратно апетитните имоти на територията на гребната база в града. Повече от 10 години наемателите на хотел, ресторант, четири спортни зали и хангар за лодки ползват помещенията, без да плащат наем на общината.

Бурно реагираха двата спортни клуба, които от 15 години безвъзмездно ползват хангарите. Договорът им, подписан с предишния кмет Иван Чомаков, е изтекъл през 2002 година и оттогава са тук незаконно. Днес дори отказаха да подпишат заповедта за освобождаване на сградата.

Над 200 гребци от двата клуба съхраняват лодките си тук. Базата ползват и 150 ученици от спортното училище, които няма вече къде да тренират, а учебната им година започва само след 2 дни.

Освен базата им, общинските власти запечатаха съблекалните им и още 4 сгради, едната от които е хотел.

Ресторант също работи незаконно. Преотдаден е на трето лице, което няма договор с общината, но всеки месец плаща 1800 лева. Парите уж отивали в общинското предприятие \"Пловдив спорт\".

\"Ако някой дойде и ми покрие инвестициите, които съм направил в това заведение, а те са видни, ще се изнеса за секунди. Не може ей така се идва и давай да затваряме заведението без да се дадат нормални срокове\", зави собственикът на ресторанта Атранас Атанасов.

Засегнатите свързаха днешното изземване на обектите с предизборни обещания, тъй като за апетитните имоти  вече е избран концесионер. Дружеството, представлявано от известния гребец Николай Бухалов възнамерява срещу 630 хиляди лева да превърне базата в европейски спортен комплекс.