В рубриката на доктор Папазова – 3 лични истории...

Според холистичната медицина, организмът, енергиите и духът са едно цяло. Когато лекуваш само симптомите са едно заболяване, а не причините, не можеш да се излекуваш напълно.

Стоян Атанасов е с диагноза тумор на мозъка. След множество хирургически интервенции той изпада в състояние на будна кома и е отписан от конвенционалната медицина. След лечение с природни средства и други холистични подходи Стоян вече е напълно здрав.

Мозъкът е един от най-чувствителните органи в човешкото тяло. За да е здрав и да функционира правилно, трябва да се прави профилактика на всички физиологични системи и по-специално на храносмилателната система, бъбреците и черния дроб.

Профилактика на мозъка може да се прави с билките женшен и гинко билоба. Доктор Папазова предупреди хората да бъдат много внимателни с алоевите продукти, тъй като на много малко места по света алоето се бере така, както трябва.

Синът на Светлозара – Николай, е само на 6 години, когато пада от колелото си и наранява коремната си област. В следствие на това падане се образува киста в панкреаса. Два месеца след започване на холистично лечение кистата изчезва.

Д-р Папазова подчерта, че тази жлеза произвежда хормона инсулин. Чрез стреса, безразборното ядене и пиене и приема на много мазна храна хората карат панкреаса да работи безразборно и да секретира по-големи количества инсулин. Конкретните съвети на д-р Папазова са сезонна профилактика на панкреаса. Освен това, хора с проблеми на панкреаса или с диабет могат да си залепят малахит там, където свършва гръдната кост и да го носят трайно.

Трета история, както и подробности за предните две, може да видите във видеото.