Памела Мей, която помага на Васко Василев при избора, нарече 14-годишния Богомил е \"малка звезда\".

От този момент нататък всеки един от членовете на журито в \"X Factor\" се състезава с останалите, като ръководи една от четирите категории – \"Момичета\", \"Момчета\", \"Мъже и жени над 26\" и \"Групи\". По време на съдийските школи всеки един от съдиите ще разчита на помощта на свой приятел, с когото заедно ще трябва да отсеят по трима финалисти от всяка от категориите. Поли Генова ще получи помощ от ръководителката на група \"Бон Бон\" – Рози Караславова, и от музината Дани Милев. Мария Илиева е поканила за помощ джаз музината Живко Петров и Денис Ризов. Мага пък ще разчита на мнението на Орлин Горанов. А Васко Василев ще разчита на лондонския музикален продуцент и майка ма цигуларката Ванеса Мей  - Памела Мей.

Участниците нямаха  никаква представа кой от съдиите за коя категория отговаря.

\"Нямах търпение. Даже се събудих по-рано, от колкото трябваше днес\", сподели графичният дизайнер Людмил Августинов. Не по-различно се чувстваше и художничката Стела Петрова.

Всички участници се отправиха към различни части на страната за следващия етап на шоуто – съдийските школи. Момчетата пътуваха към Влас. Момичетата към Елените. Участниците над 26 години срещнаха своя ментор в Омая, а групите ще разберат с кого ще работят в Правец.

\"Според мен има трима потенциални X Factor победители\", сподели Васко Василев за категорията, чийто ментор е, а именно тази на момчетата. Владимир, Богомил, Рафи, Людмил, Кристиян и Рафаел пък посрещнаха съдията с бурни ръкопляскания и радостни викове.

\"Има много какво да научим от него и може много да ни помага\", убеден беше Рафи за избора на съдия.

Междувременно, 25-годишният Рафаел трябваше да вземе много важно и трудно решение – дали да продължи участието си в \"X Factor\" или да избере Корпуса на мира. В крайна сметка той се отказа от участието си. Както и самият той сподели за трудното си решение пред Васко Василев, в главата му цял живот е звучала музиката, но сърцето му го води към децата в Брегово.

Останалите момчета трябваше да представят песните си пред Васко Василев и Памела Мей. Васко сподели, че при избора си ще се води от няколко неща – изпълнителите да могат да пеят, да изглеждат супер, да внасят радост на хората и да имат X Factor.

След като чу изпълнението на 14-годишният Богомил от Горна Оряховица, майката на Ванеса Мей заяви за него, че е \"малка звезда\".

Вижте във видеото изпълненията, коментарите на Васко и Памела и сами преценете кои от тях заслужават да продължат напред в шоуто.