Той превърна една \"огризка от ябълка\" в най-добрия приятел на човека...

Геният Стив Джобс остави след себе си цяла серия технологични революции. 56-годишният американец създаде империя, която към днешна дата се оценява на милиарди долари.

 

Ще запомним Стив Джобс с небрежната риза, евтините дънки и милионите очи, вторачени в неговата скромна особа. Той е завършил средно образование, но обръща представите за това как се прави бизнес днес.

 

Той превърна една \"огризка от ябълка\" в най-добрия приятел на човека. Даде нов образ на телефона и вкара компютъра в устройство, колкото тетрадка. Използва агонията на световния музикален пазар и преобърна завинаги правилата в тази индустрия.

 

В големия бизнес трябва да си първи. Да отваряш вратите към иновациите, а не просто да минаваш през тях. Когато погледнеш нагоре, да накараш всички да те последват. Така от малкия семеен гараж един мечтател изгради технологична империя, която управлява днешния свят. Бодлив път, осеян с възходи и падения, но подчинен на вярата.

 

Стив Джобс не загуби вяра, дори когато медицината призна своето безсилие да се справи с фаталния тумор. Историята може и да забрави тези, които днес скърбят за Стив Джобс. Но ще запомни гения, за който революцията бе пътеводна светлина.