Те са дело на дизайнерката Нури Димитрова...

Уникална експозиция от най-красивите и известни по света кралски сватбени рокли ще привлича вниманието на младоженците в ритуалната зала на Несебър. С брилянтна прецизност дизайнерката Нури Димитрова е изработила миниатюрната колекция, за да оживее пред очите на посетителите приказният свят на VIP сватбите.


Кралските сватби са предимно лични събития с политическо значение. Облеклата на младоженците представят техния статут, икономическото състояние на държавата, самочувствието на цялата нация. Те са важен документ за историята, а най-значимото нещо в него е роклята.


Идеята за създаването кралските сватбени рокли идва от автобиографията на Коко Шанел. В годините след Първата световна война Шанел искала да представи новите си колекции колкото може по-бързо, но заради недостига на материали и изобщо заради кризисния режим, това се оказало невъзможно. Тогава в дизайнерското сдружение, в което членувала, се родила идеята роклите да са малки и така да бъдат представяни на специални ревюта - изложби.


Години по-късно с миниатюрите младата дизайнерка Нури Димитрова се опитва да подкрепи инициативата \"Да развием сватбеният туризъм в Несебър\".Започва преди около 2 години.


По-голямата част от мини кралските сватбени рокли се изработва на ръка, разказва дизайнерката и уточнява мястото на шлейфа - най-грандиозният елемент в роклята.


Кралските сватби са предимно лични събития с политическо значение. Облеклата на младоженците представят техния статут, икономическото състояние на държавата, самочувствието на цялата нация. Те са важен документ за историята, а най-значимото нещо в него е роклята. Всяка има своята история...