Камата обеща нови стадиони в страната...

\"Аз никога няма да вляза в политиката. Моята политика е спортът. Едната няма нищо общо с другата\". Това заяви за \"Карбовски: Директно\" българската футболна легенда Христо Стоичков.

 

\"Това, което в момента се случва, лишенията, които нашите сънародници търпят, е благодарение на четирима души, които 2005 година подписаха предприсъединителния договор за Европейския съюз. Тогава сме се съгласили с всички точки по него, без да мислим за последствията\", заяви Стоичков.

 

Той допълни, че българският народ трябва да се сърди именно на тези хора, сложили подписите си под договора, а именно Симеон Сакскобургготски, Меглена Кунева и Соломон Паси.

 

Според Христо Стоичков това, което се случва в момента в държавата, е много добро, визирайки свършеното по инфраструктурата в страната. Футболистът обаче отрече да има сделка с правителството на ГЕРБ да лобира за него и заяви, че не е доносник за разлика от някои други хора.

 

\"Гледайки дебатите тези дни, станах свидетел на това колко е лесно да критикуваш и да плюеш. Никой обаче не си зададе въпроса аз с какво допринесох на държавата, за да може хората да гласуват за мен\", заяви Христо Стоичков във връзка с предстоящите избори.

 

Той обясни, че има три готови проекта, свързани с нови стадиони у нас. Уточнени са параметрите и ще има нов стадион в София. Първата копка може би ще бъде първата седмица на януари 2012 година, уточни той. Все още не е решено къде ще бъде стадионът, но най-вероятно мястото ще е около Враждебна.

 

Вижте какво още мисли Камата за политиката, живота и хората в България – във видеото.