Мотивите на ГЕРБ са множество манипулации по време на вота...

В момента съдът в Кърджали заседава по искането на ГЕРБ за касиране на изборите в града. Там още на първи тур спечели Хасан Азис от ДПС.

 

Мотивите на ГЕРБ са множество манипулации по време на вота, изнасяне на бюлетини от тъмните стаички, наличие на нестандартни бюлетини, като прозрачни например.

 

Едно от нарушенията е фрапантно – подаване от членове на секционни избирателни комисии попълнена предварително бюлетина, за да се гласува с нея. Много хора са оплаквали от това.

 

Има хора, които са били дописани, въпреки че имената им са били в забранителните списъци. Имало е и такива, които са имали право на глас, но не им е било позволено да гласуват.

 

Друго нарушение е липсата в протоколите конкретен час за приключване на изборния ден. Разбира се не е за пренебрегване и това, че инвалиди с умствена изостаналост са били допускани.

 

Съдът определи да се броят ръчно бюлетините на двамата кандидати – Хасан Азис и на Илия Илиев от ГЕРБ. Броенето ще започне в 15.30 часа. Най-вероятно делото ще продължи около седмица.