Семейството не разбира защо институциите не признават брака им...

Йордан и Маргарита Йоловски сключват граждански брак през далечната 1972 година в град Враца. Тогава си купуват и апартамент  в квартал \"Дъбника\", където живеят и днес като съсобственици. През 2007-ма година  ВиК-Враца осъжда Йордан за неплатени сметки. В продължение на няколко месеца той изплаща сумите, но накрая установява, че е внесъл с 240 лв повече.  За да си върнат парите, съпругата му завежда дело, но съдът отхвърля иска.

\"Като основният мотив за отказа е, че практически моята съпруга не живее на този адрес в град Враца и практически не ми е съпруга\", обяснява Йордан Йолов.

\"Това е грубо нарушение, тъй като съпругата ми още по време на заседанието при гледане на делото е заявила, че имаме 35 години граждански брак и живеем в това жилище повече от трийсет години\", допълва той.

Семейство Йоловски подават жалба във Врачанския районен съд като представят копия от удостоверението им за граждански брак и личните карти, за да докажат, че са съпруг и съпруга и живеят на един и същ адрес. Искът им обаче е отхвърлен отново.

Делото попада в архивите на съда, а семейство Йоловски не разбират защо институциите не признават гражданския им брак.

Екип на \"Здравей, България\" се обади в община Враца, за да попита съществува ли копие от удостоверението за граждански брак на семейство Йоловски, но получи  отговор, че според чл. 88 от \"Закона за гражданската  регистрация\" това е конфиденциална информация. Така че нито ние, нито семейство Йоловски успяхме да разберем каква е причината за този казус.