Българинът обаче не е станал по-богат, просто пренасочва бюджет за подобни събития.

Въпреки кризата, хората не жалят пари за концерти или театър. Това отчитат фирмите за продажба на билети и продуцентските къщи. Доказателство са и четирите концерта, организирани в един ден в София – на Лепа Брена, Ванеса Мей, Мария Илиева и траш групата Содом.

15 хиляди пяха с Лепа Брена в голямата зала \"Арена Армеец\". Ванеса Мей успя да запълни едва половината от капацитета на зала едно в НДК. За феновете на Мария Илиева 1500-те места в залата на \"X Factor\" се оказаха недостатъчни. Tраш групата Содом пък заби за 500 фена в столичен клуб. 

Билетите за концерта на Лепа Брена в зала \"Арена Армеец\" бяха от 10 до 50 лева. За сравнение - за гостуването на \"Щраус Оркестра Виена\" билетите са между 20 и 60 лева и за единия концерт зала едно на НДК вече е разпродадена. Все пак Лепа Брена държи първенството за най-масов концерт у нас – през 90-те години тя събра 90 хиляди души на стадион „Васил Левски".

След балканската дива се нареждат Мадона, ЕйСи/ДиСи и Скорпиънс. Най-евтините билети за тях, както и за Металика, Рамщайн, Зи Зи Топ и Кис са от 70-80 лева и стигат до 150-200 лева. Най-запалените  фенове могат да дадат и повече, за да са по-близко до звездите.

Това обаче не означава, че българинът е станал по-богат, просто пренасочва бюджет за подобни събития.
 
И още – във видеото.