Вече има специалисти, които ни помагат наистина да ги сбъднем...

Началото на годината е времето, когато човек прави планове за това какво да постигне през годината. Вече има специалисти, които ни помагат наистина да ги сбъднем.

Невролингвистичното програмиране, известно повече като НЛП, е система за начин на мислене на поведение, която ни помага да постигаме целите си, изменяйки начина, по който мислим за тях. Обикновено не постигаме целите си, защото си мислим, че е трудно. Именно структурираният подход на мислене ни помага да превърнем мечтата в цел, да поставим срокове, да съставим план и да започнем да ги сбъдваме. Това заяви за зрителите на \"Здравей, България\" Ангел Лазаров - основател и председател на УС на Института по невролингвистично програмиране.

Запитан как се прави разлика между мечтата и реално изпълнимото желание, Ангел Лазаров обясни, че се използва техниката спецификация на целта. Тя се изразява в структуриране на целта. Първо, тя трябва да бъде позитивно формулирана, след това се изследва доколко обхватът на целта е под наш контрол.

Добър комуникатор ли е Бойко Борисов и защо, как точно функционира невролингвистичното програмиране и къде можем да се възползваме от него и да научим повече – вижте във видеото.