Съпругата, бащата, майката и сестрата на загиналия бяха в шок и отказаха всякакъв коментар...

Властите потвърдиха, че загиналият в Афганистан военен от български произход е сержант Свилен Симеонов. Той е от село Раковски, Разградско.

 

От разсъмване пред бащината му къща се тълпяха хора, за да изкажат съболезнования на близките му. Симеонов е бил във френския след 3 години е трябвало да се пенсионира. Плановете на сержанта били да остане да живее в Марсилия.

 

За последен път Свилен, чието рождено име е Танер Мехмедов Узунов, се чул и видял в интернет със съпругата си и тригодишния си син Мелвин на 19 февруари вечерта. На следващата сутрин се разиграла трагедията.

 

За да се тревожи по-малко съпругата му, чието българско име е Хинка, а турското Халиме, сержант Симеонов винаги намирал време да й напише на електронната поща двете най-важни за нея думи \"добре съм\".

 

Съпругата, бащата на загиналия Мехмед, майката Гюлбие и сестрата Сание бяха в шок от скръб и отказаха всякакъв коментар.

 

Според близки на семейството мисията на сержант Симеонов в Афганистан изтичала до няколко дни. След това той трябвало да на 2 или 3 февруари да се прибере в родината си.

 

В Раковски помнят, че като момче Танер е радвал цялото село. Още като малък той мечтаел да служи във Френския чуждестранен легион. В крайна сметка плати за сбъдната мечта с живота си, казват в Раковски.