Борсите реагираха на добрите данни за броя на незаетите...

Борсата в Ню Йорк достигна нивата си от преди началото на икономическата криза през 2008-ма година. Това стана след като американското правителство обяви, че безработицата в Съединените щати е спаднала до най-ниското си ниво от почти четири години насам.

 

Веднага след новината за намаляване на безработицата в Съединените щати индексът Дау Джоунс се повиши и затвори с почти 1 процент нагоре. Така той достигна най-високото си ниво от май 2008-ма година. Друг индекс - този на борсата в Токио, също отбеляза ръст и се повиши на нива, които не беше достигал от декември 2000-ната година.

 

Борсите реагираха на добрите данни за броя на незаетите. Американското министерство на труда съобщи, че безработните в момента са 348 хиляди души, а нивото на безработица е спаднало с 11 процента само за четири месеца. Освен това, някои от големите производители на автомобили са отбелязали ръст в приходите си.

 

Една от автомобилните корпорации в Съединените щати съобщи, че се наблюдава увеличено търсене на коли. В същото време акциите са повишили цената си с 9 процента за миналата година.