\"От много отдавна в НДСВ започнаха да се случват големи безобразия\"...

Миналата седмица председателят на НДСВ Христина Христова и бившият образователен министър Даниел Вълчев влязоха в задочен спор за това, че случващото се в партията е важно за данъкоплатците.

 

Още през месец декември Вълчев подава заявление за напускане на НДСВ, уточни бившият просветен министър в \"Здравей, България\" тази сутрин. Той определи като \"битови\" призивите на Христова да напусне жълтата партия.

 

\"Аз имам своите резерви към НДСВ от много отдавна и никога не съм ги крил – там започнаха да се случват големи безобразия. Но по-важният въпрос е, че когато една партия губи голяма обществена подкрепа, трябва много сериозно да се замисли, а да не казва, че корабът потъва неразбран. Партиите потъват не, защото не са разбрани, а защото те самите не са разбрали какво да правят\", на мнение е Даниел Вълчев.

 

\"В повечето партии в България има една самовлюбеност на ръководството, която не дава възможност нещата да се случват нормално. Правилното, според мен, е да се опиташ да видиш защо си загубил обществената подкрепа\", каза още бившият просветен избор.

 

Според него липсват концепция и политическа воля за промяна, а това е основното, което хората искат и очакват от дадена партия. Вълчев не пожела да коментира дали Меглена Кунева продължава да членува в НДСВ.