Синият лидер подозира, че Лукойл злоупотребява с цените на горивата...

В момента няма условия за намаляване на ДДС, категорично заяви Мартин Димитров – съпредседател на \"Синята коалиция\" в студиото на „Здравей, България\".

 

За да бъде намалено ДДС, икономиката трябва да е в подем, а българската икономика е в тежка криза, поясни синият лидер и допълни, че през мандата на ГЕРБ тази криза се е задълбочила.

 

„Трябва да имаме поне 3% растеж, колкото и Германия, за да се създадат условия за намаляване на ДДС. Ако не излишък, то е необходим поне балансиран бюджет, за да се намали ставката по ДДС. Иначе в момента това е да имаш проблем, да си болен и да си създадеш още един проблем, с който не можеш да се справиш\", на мнение е Мартин Димитров.

 

Времето за амбиции на ГЕРБ мина, категоричен беше синият лидер.

 

„В края на мандата ще има серия от популистки мерки. Когато наближат изборите, ще увеличат пенсиите в последния момент, както и ще намалят ставката по ДДС\", прогнозира Мартин Димитров.

 

Според него освен липсата на растеж, се наблюдават още два много неблагоприятни фактора. Първият е, че за първи път индустрията върви надолу. Вторият е, че и износът отбелязва спад.

„Имам съмнение, че Лукойл злоупотребява с цените на горивата, но то трябва да бъде доказано от Комисията за защита на конкуренцията\", обяви лидерът на СДС Мартин Димитров.

 

Той заяви още, че в мандата на ГЕРБ станало по-трудно да се внасят горива от алтернативни източници и така пазарният дял на Лукойл нараснал. Всичко се правело под претекст борба с контрабандата, обясни Димитров, но допълни, че кой знае какъв ефект върху нея нямало.

 

Цялото гостуване на Мартин Димитров в „Здравей, България\" може да гледате във видеото.