С какви средства обаче – вижте...

Правителството даде срок на собственика на „ГОРУБСО" Валентин Захариев до петък да изплати заплатите на работещите и задълженията на фирмата за осигуровки. Ако това не стане ще започне пълна данъчна ревизия.

В същото време работниците в Мадан и Рудозем продължават протеста си. Въпреки заканите, повечето от тях днес изпратиха децата си на училище.

„Не искаме да създаваме проблеми на държавата" - с тези думи протестиращите обобщиха причината да се откажат от намерението си да спрат децата си от училище

„Не получихме разрешение от  правителството и сме принудени поради една или друга причина трябва да ги пращаме на училище пък в края на краищата трябва да спазваме законите", заяви председателят на стачния комитет Джемил Кехайов.

Той допълни, че ако така продължават нещата, ще спрат децата от училище. Отговор за липсата им на избор научаваме от децата на миньорите. Срещаме се с тях в местната гимназия. И въпреки, че е междучасие вместо тичащи и играещи деца срещу нас застават деца с проблеми и мислене на възрастни.

„На баща ми не му плащат. Имаме студентка трябва да я издържаме някак. Трудно се справяме, но такова е. Имаме си вкъщи пенсионерка и тя ни помага", разказа едно от децата.

Децата разказаха, че получават по 1 левче джобни на ден. За последно за получавали по 5 лева по-миналата година. Продавачката на закуски до училището обяснява, че проблемите са накарали децата да растат без самочувствие.

Вижте повече във видеото.

Репортер: Анелия Веселинова