Тя ще наследи Владимир Каролев в Столичния общински съвет...

 

Бившият депутат и заместник-министър на икономиката в правителството на НДСВ Любка Качакова се връща в политиката след дългогодишно отсъствие. В ефира на предаването „Здравей, България" тя каза, че влиза в Столичния общински съвет, защото вярва, че може да бъде полезна на софиянци и въпреки заплата от 400 лева.

 

Качакова ще бъде вторият съветник от партията на Симеон Сакскобургготски и заема мястото на оттеглящия се Владимир Каролев. 

 

„София може да стане един по-приятен за живеене град, но за целта е необходимо да се подобри инфраструктурата не само в центъра, а и в крайните квартали", категорична е Качакова.

 

Пред камерите на сутрешния блок на Нова тя припомни защо е излязла от властта. Според нея единствената причина да бъде отстранена от поста заместник-министър на икономиката бил отказът й да подпише трудовия договор на предложеният тогава за изпълнителен директор на „Булгартабак" Георги Попов. Възпротивила се срещу перспективата той да получава 20 000 лева месечна заплата, без това да е регламентирано от закона.

 

Цялото интервю с Любка Качакова вижте във видеото.