Те искат обезщетение заради нанесените им от наводненията щети...

Недоволни жители на село Бисер се канят да съдят държавата. Те искат обезщетение заради нанесените им от наводненията щети. Вече са упълномощили адвокат да ги представлява в съда.

Става въпрос за десетина жители на Бисер, чиито къщи са били наводнени в началото на февруари. Недоволни, че не получават помощи от държавата, те вече са разговаряли с адвокати.

Все още не е ясно срещу кого ще бъдат заведени бъдещите дела, тъй като не е приключила проверката дали има виновен за стихията на 6 февруари.

Повечето жители на Бисер отхвърлили предложението на юристите да завеждат дела. Част от тях вече са получили помощ, други очакват тепърва.

Според кметицата на селото няма как на този етап да се търсят обезщетения. Още повече, че тепърва започва мащабното възстановяване на селото.

И докато някои се замислят да съдят държавата за обезщетения, при други възстановяването вече започна. Частна фирма строи за своя сметка рухналата къща на Иван Кирилов. Пред камерата на Нова ТВ той сподели, че са му обещали за Великден да има къща.

Още подробности – във видеото.

Репортер: Димитър Иванов