Телата на най-малко 12 души са били изгорени...

 

 

Ново масово убийство в Сирия. Най-малко 86 души, сред които много жени и деца, са били убити от проправителствената милиция и силите за сигурност в централната сирийска провинция Хама. Съобщението направиха опозиционни активисти, а кадри от масовото убийство бяха качени в социалните мрежи. 

 

Някои от убитите в село Мазрат ак-Кабер, на 20 км северозападно от град Хама, са били намушкани смъртоносно, а телата на най-малко 12 души са били изгорени, след като няколко къщи били подпалени, съобщават активистите. По думите им най-малко 40 от жертвите са жени и деца. 

 

Изнесените данни трудно могат да бъдат потвърдени на този етап, но убийствата идват по-малко от две седмици след клането в сирийския град Хула, в което бяха убити 108 души, почти половината от които деца. 

 

Сирийската държавна телевизия съобщи, че силите за сигурност са се отзовали на призиви за помощ на граждани и са предприели нападение срещу позиции на въоръжени терористи в района на Кабер.

 

Междувременно, министри и високопоставени представители от 15 страни и Европейския съюз, които участват в среща на групата "Приятели на Сирия" в Истанбул, се споразумяха да съставят "координационна група", която да осигури подкрепа на сирийската опозиция.