В нея ще са още: Даниел Вълчев, Прошко Прошков, Пламен Константинов...



На 1-ви юли Меглена Кунева учредява партия „Движение България на гражданите". Днес беше представена учредителната декларация на бъдещата партия, в която се посочва, че 5 години след приемането в Европейския Съюз, България прилича все по-малко на европейска държава, икономиката е монополизирана от приближени до властта, а малкият и средният бизнес са поставени на колене.

Освен Меглена Кунева, сред учредителите на бъдещата партия влизат бившият министър на образованието от НДСВ Даниел Вълчев, бившият кмет на община „Лозенец" Прошко Прошков, адвокатът Йонко Грозев, волейболистът Пламен Константинов. Бъдещата партия беше определена като „десницата отвъд прехода".

Прошко Прошков, който преди месеци напусна ДСБ, обясни че партиите в България играят театър, на който избирателите са заложници.

Учредителите на бъдещата партия припомниха, че на президентските избори зад Кунева са застанали 500 хил. българи. Целта на „България на гражданите" е участие в парламентарните избори следващата година.

Меглена Кунева се разграничи от сегашната политически система, като я сравни с политически картел, в който всички по един или друг начин са във властта.

Меглена Кунева призна, че влиза в тежко състезание за гласовете на избирателите.

Подробности вижте във видеото.