Според лидерът на БСП законовите поправки са чиста форма рекет...


"Законът за горите е един от 60-те лобистки закони на ГЕРБ, които бяха приети в това НС и затова предизвика толкова бурни обществени протести и реакции. Очакваме президентът Росен Плевнелиев да му наложи вето и сме поискали среща с него, за да развием нашите аргументи", заяви по-рано днес лидерът на червените депутати - Сергей Станишев.

 

"Преди без промяна беше много трудно да се строи в Горския фонд", каза още той и допълни:

"Промяната на предназначението имаше много строги изисквания. Сега това се отменя и се предоставя безвъзмездно държавен ресурс да се строят сгради – ловно стопански, горско-стопански, без държавата да получи средства от тази дейност с изсичането на гори", поясни Станишев.

Пoзицията на Бойко Борисов по въпроса е, че всичко се прави за скиорите и че това всъщност е продължение на политиката му като кмет от 2007 г. Според Станишев обаче, законовите поправки са чиста форма рекет на българското общество и на парламента.

 

Припомняме ви, че на 14 юни природозащитници блокираха за втори път Орлов мост в столицата. Протестиращите настояват президентът Росен Плевнелиев да наложи вето на приетите поправки.

 

Очаква се, че днес, 15 юни, природозащитниците ще протестират за трети пореден ден.