Живко Константинов ще представи филма "Съкровища по каталог"...

От днес, 29 юни, стартира 10-тото юбилейно издание на Международния фестивал за късометражно кино "В Двореца", който ще се проведе паралелно във Варна и Балчик. Фестивалът е най-големият филмов форум у нас и всяка година събира филми от всички стилове и жанрове с дължина до 45 минути. 

 

Тази година сред селектираните документални филми е и заглавието „Съкровища по каталог" на репортера на Нова ТВ Живко Константинов. Филмът разказва за това как съзнателно или не държавата потъпква собствените си закони, а в ръцете на българския президент и българския министър-председател се предоставят фалшификати на български съкровища със световно значение като Панагюрското златно съкровище. Прожекцията на „Съкровища по каталог" ще се състои на 30 юли (19.00 ч) и 03 юли (13.00 ч) във Фестивален и конгресен център – Варна, а любителите на документалното кино ще могат да следят прожекциите, част от Фестивала, до 07 юли. 

 

За първи път кино събитието се провежда през 2003 г., като от тогава до днес успява да се утвърди като най-големия и престижен фестивал за късометражно кино в България и региона. През годините на фестивала са присъствали както изтъкнати български филмови дейци, така и много представители на киноизкуството от световна величина като полският режисьор Кшищов Зануси, продуцентът и бивш ръководител на компанията „Туентиът сенчъри фокс" Санди Либерсън, отличеният с „Оскар" за най-добър оригинален сценарий Пиер Бисмут, легендарният британски продуцент Бари Хенсън и др.