"Смърфовете" се спасяват от загуба в последните секунди

Витес поведе с гол на Рейс в 22-та минута, но само една по-късно Локомотив изравни с красиво изпълнение на Йордан Тодоров. Скоро след това, гостите отново се разписаха, този път след грешка на вратаря Йордан Господинов и удар с глава на Ван Хинкел.

 

В началото на второто полувреме капитанът на пловдивчани Здравко Лазаров направи резултата 2 на 2, но поредната груба грешка в защитата на Локомотив доведе до трети гол за Витес реализиран от нападателя Бони. В 64-та минута Лазаров се разписа отново с плътен удар, за да върне надеждите на отбора си за пълен успех. Те обаче се изпариха почти напълно, след като холандците поведоха за четвърти път от началото на срещата с удар на Ван Хинкел.

 

Въпреки негативния развой на двубоя, тимът на Емил Велев показа характер и в крайна сметка се спаси от загуба с гол на резервата Тасио във втората минута от продължението. Секунди по-късно пък Йордан Тодоров можеше да направи обрата и пълен, след като остана сам срещу вратаря на гостите, но отправи изстрела си в него. Реваншът в Холандия е следващата седмица, а шансовете на българския представител да продължи в следващата фаза са вече минимални.