Целта пред двамата ни представители ще бъде просто да пресекат финалната линия

Данаил Петров и Спас Гюров представиха днес екипировката си, с която ще се опитат да финишират в близо 250-километровото състезание по колоездене на Олимпиадата в Лондон. До този момент нито един българин не е пресичал финалната линия в тази надпревара. Според Петров той и съотборникът му имат сили не само да завършат, но дори да го направят в първата група.

 

„Класирането зависи от много фактори. Не искам да карам на дъжд. Трасето все още не съм го видял на живо, не мога да го коментирам”, сподели Петров. Неговият по-млад съотборник призна, че има леко напрежение в него, но изрази готовност за добро представяне. Проблем пред Гюров е фактът, че той тренира с новото си колело от няколко дни.

 

„Колелото наистина закъсня и това е малък проблем, защото би трябвало да имам повече време да свикна с него. Въпреки това се чувствам добре с него. Преди около седмица направих тренировка на трасе с подобни характеристики като олимпийското и мисля, че ще се справя добре, обясни Гюров.

 

Талантливият колоездач на клуб „Несебър” изрази притеснение, че той и съотборникът му няма да могат да разчитат на човек за техническата поддръжка. Президентът на федерацията Петър Бончев обясни, че грешката е на БОК, защото олимпийският ни комитет не е подал заявка за допълнителен човек. Шефът на родното колоездене потвърди, че целта пред момчетата е просто да финишират, а резултати ще бъдат търсени едва на следващата Олимпиада.