Екипът на "Здравей, България" провери какво е да си лекар в спешно отделение...

През активния летен сезон сме изправени пред по-голям обем оперативна и интензивна активност. Екипите обаче работят по един алгоритъм и това не е проблем за тях. Естествено ни идва малко в повече, но ние сме длъжни да откликнем. Това заяви за „Здравей, България” д-р Георги Матев - директор на МБАЛ-Бургас.

На въпрос какво се е променило, след като в болницата в Бургас бяха настанените ранените от атентата в Сарафово, д-р Матев обясни, че дейността в болницата си продължава, както обикновено.

Той допълни, че лекарите се опитват да преодолеят стреса у пациентите, тъй като всички се притесняват този инцидент да не се повтори.

„Бургаската болница е изключително натоварена. Ние продължаваме своя динамизъм и начин на съществуване”, заяви още директорът на болницата.

Във връзка с атентата, насочен срещу израелски туристи, д-р Матев обясни, че именно изграденият тип на поведение на лекарите им е дало възможност без паника и без излишен динамизъм да се съсредоточат върху проблема и да го решат.

Какво означава да работиш в „Спешна помощ” и още за смяната, която екипът на „Здравей, България” прекара в спешното отделение на болницата в Бургас – гледайте във видеото.